BABYSIM

SOPHIAS SIMSKOLA

I vår härliga anläggning, som är belägen i naturnära Ekensberg, har vi en varmvattenbassäng.
Temperaturen i bassängen håller ca 33 grader. Här har vi babysim i små grupper med fokus på närhet och lärande i lugn miljö.

 

Sophias babysim på Frisk bygger på trygga möten och allt sker i barnens takt. För oss är individen viktigare än resultatinriktad verksamhet. Undervisningen är lekfull och fylld av sång, särskilt anpassad för små barn.

BABYSIM PÅ FRISK

Babysim är en mysig stund för både små och stora, det passar för barn som är mellan 3 månader och 2 år. Vi har delat in våra grupper i 4 steg, beroende på ålder och vattenvana. Vår mening är att hålla grupper med barn i ungefär samma ålder.

 

Vattnet är varmt och behagligt för våra yngsta simmare, i en miljö utan annan verksamhet i direkt omgivning. Du som förälder badar med ditt barn och tillsammans utforskar ni vattnet genom övningar i vattenvana och vattensäkerhet. Allt noga planerat och instruerat av er babysimsinstruktör. Övningarna upprepas och utvecklas under hela kursen eftersom rutiner skapar trygghet samtidigt som barnen lär sig.

Vi sjunger mycket tillsammans och en viktig del i sånglekarna är att vänja barnen vid vattenstänk, detta med största försiktighet. Vi vill att både små och stora känner sig trygga hos oss därför forcerar vi aldrig fram något, utan låter alla ta den tid de behöver.

 

Vi startar varje första steg med en introduktionsträff på land, vi visar upp våran anläggning och bassäng, går igenom vilka rutiner vi har kring babysimmet och ni får möjlighet att ställa frågor. Vi rekommenderar att barnen har babysimbyxa med dragsko i midjan och vid låren för bästa individuella anpassning.
Dessa kan även köpas hos oss.

BABYSIMKURSER

STEG 1

Från ca 3 månaders ålder.
Den viktigaste byggstenen här är att bygga upp ett förtroende, barn och vuxen emellan. Vi doppar inte huvudet under det första steget, vi siktar på att kunna hälla vatten över huvudet.

STEG 2

Från ca 5 månaders ålder.
Vi bygger vidare på steg 1 och det vi lärt oss. Försiktigt introducerar vi simning under vattnet när vi ser att barnet är redo.

STEG 3

Från ca 8 månaders ålder.
Vi introducerar simningen mer och mer i undervisningen.

STEG 4

Från ca 11 månaders ålder.
Vi fokuserar på vattensäkerheten.

PRIS

1050 kronor för 8 lektioner.
(Ett introduktionstillfälle tillkommer innan steg 1 startar.)