Vi är med från början

Vi har flera olika kurser att erbjuda

Anmäl dig här

Välkommen till Sophias simskola

 Vi på Sophias Simskola lär ditt barn att känna sig bekvämt i vattnet och simma på ett bra sätt. Genom en lekful undervisning i trevligt varm vatten och pass särskilt för små barn, använder vi all vår kunskap och erfarenhet för att lära bäst. Allt är utförd med hjärta för barnen och glimten i ögat för när barn har roligt det lär de sig mest.

Välkommen till babysim hos Sophias simskola

 Genom babysim får du och ditt barn en mysig stund i lung miljö där vattnet är varmt och skönt. Du som förälder är med i vattnet för att ditt barn ska känna sig tryggt och få en bra upplevelse. Tillsammans utforskar ni vattnet och barnet utvecklas på många olika sätt. Varje tillfälle består av  övningar i vattenvana och vattensäkerhet. Övningarna upprepas ofta från gång till gång eftersom  rutin ger barnen trygghet samtidigt som de blir bättre och bättre på övningarna. Genom sång och vänjer sig barnen vid stänk och vid att doppa huvudet i vattnet. Instruktören hjälper till med övningar och lär ut de första stegenmot att lära sig att simma. Babysim passar för barn mellan 3 månder och 2 år. Vi har delat in våra kurser i tre olika steg beroende på ålder och vattenvana.

Simskola

 I simlekis  badar varje barn tillsammans med en  förälder/vuxen. Precis som namnet antyder är simlekis mycket lek varvat med övningar. Vi skaffar oss vattenvana och lär oss att det inte är så konstigt med vatten. Genom lek, sång och glädje lär barnen sig de viktiga  gruderna vad gäller sim och  vattensäkerhet. Simlekis är på barnens vilkor med målet att varje barn ska känna sig tryggt i vattnet för att kunna gå vidare till minisim och sedan simskola. Förmågan  att koppla

Nybörjarsim grodan

 Nybörjarsim grodan är simskolan där vi lär oss grunderna Steg för Steg. Vi lär oss korrekta ben och  armtag. Barnen har redan gått på minisim eller på annat sätt skaffat sig vattenvana.

Vuxensim

Vuxensim riktar sig till vuxna människor som vill  lära sig att simma eller träna upp sin vattenvana. Som vuxen finns det många anledningar att gå i simskola. En del deltagare kan inte simma och vill lära  sig.  Andra kan simma men behöver hjälp med tekniken. Det kan också finnas  vissa moment som man vill öva på eller lära sig, till exempel att simma på djup vatten.

 

STEG 1

Vi bygger upp ett förtroende i gruppen, en stark grund att utvecklas tillsammans på.

STEG 2

När instruktören ser att barnen är redo kan vi börja öva på att doppa huvudet.

STEG 3

Vi går in i den första lekfasen där barnen kan använda allt de har lärt sig för att slappna

av och ha roligt i vatten. det blir roligare att bada om man började med babysim!

STEG 4

Vi går in på olika sätt att komma ner i vattnet. I sista skedet skapar vi en hälsosam

respekt för vatten som gör att barnen blir friare i sin lek när de badar.